ΤΕΣΤ ΠΡΟΟΔΟΥ Συνεργαζόμενες ποιοτικές σχολές οδηγών για δίπλωμα αυτοκινήτου, φορτηγού, μηχανής, λεωφορείου

 

 

Τεστ στα σήματα βήμα βήμα με το Τεστ Προόδου

Το 99% των μαθητών, πέρασαν με την πρώτη το επίσημο τεστ σημάτων!

Και μάλιστα με λιγότερο διάβασμα... πολύ λιγότερο!!!!  

 

  • Είναι απλό...Όλες οι ερωτήσεις, δεν είναι το ίδιο δύσκολες.
      
  • Όλοι οι μαθητές, δεν έχουν την ίδια ικανότητα μάθησης.

 

 

Συμπέρασμα:

Κάποιες ερωτήσεις στα σήματα, πρέπει  να τις μελετήσουν οι μαθητές περισσότερο από κάποιες άλλες ενώ υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που αρκεί να τις δουν μόνο ΜΙΑ ΦΟΡΑ!!!

Τι πρέπει να κάνουμε;

Πρέπει λοιπόν να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που να επιλέγει με κάποιον τρόπο τις κατάλληλες ερωτήσεις κάθε φορά… Κάποιες να τις επιλέγει περισσότερες φορές (δύσκολες) και κάποιες λιγότερες (εύκολες). Το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να αντιλαμβάνεται ποιες δεν πρέπει να  ξαναβγάζει διότι τις έχουμε μάθει! Με λίγα λόγια να συμπεριφέρεται σε κάθε μαθητή διαφορετικά διότι κάθε μαθητής είναι μοναδικός!

 

eurovps

 

 

Για να το πετύχουμε αυτό σκεφτήκαμε όπως ο δάσκαλος!

Τι θα έκανε λοιπόν ένας δάσκαλος αν δημιουργούσε εκείνος τα Τεστ και όχι ένα πρόγραμμα;
 

 

Με το Τεστ Προόδου στα σήματα του ΚΟΚ έχεις τον δάσκαλο δίπλα σου!

Ένας δάσκαλος, σίγουρα θα ξεκινούσε τα πρώτα σου τεστ με τις εύκολες ερωτήσεις και αν έβλεπε ότι τις απαντάς σωστά, θα τις έβγαζε έξω και θα προχωρούσε σιγά σιγά, στις πιο δύσκολες. Αυτές  θα τις έβγαζε έξω μετά από  περισσότερες σωστές απαντήσεις. Ανάλογα με την δυσκολία της κάθε ερώτησης και τις ικανότητές σου θα αποφάσιζε για το πόσες φορές θα έπρεπε να δεις την κάθε ερώτηση. Αν έβλεπε ότι έχουν περάσει αρκετές μέρες θα σου έβγαζε και πάλι κάποιες ερωτήσεις που είχες απαντήσει πριν καιρό, για επανάληψη!
 
Ένας δάσκαλος λοιπόν θα μπορούσε να εκτιμήσει το επίπεδο σου και αν έβλεπε ότι είσαι αδύναμος μαθητής και έκανες συχνά λάθη στις ίδιες ερωτήσεις, θα σου έκανε σίγουρα περισσότερες επαναλήψεις ενώ στην αντίθετη περίπτωση θα προχωρούσε γρηγορότερα στα επόμενα επίπεδα! Δεν θα ήταν άπαιχτο να το κάνει και ο υπολογιστής αυτό; 

 

Έτσι ακριβώς συμπεριφέρεται και το Τεστ Προόδου! Δεν είναι άλλο ένα "τεστ στα σήματα".

Το Τεστ Προόδου διαθέτει ένα ισχυρό υπολογιστικό πρόγραμμα που καταγράφει όλες τις απαντήσεις του μαθητή, μελετάει την πρόοδο, τα στατιστικά και τον χρόνο που αφιερώνει ο μαθητής και επιλέγει κάθε φορά τις κατάλληλες ερωτήσεις οι οποίες είναι χωρισμένες σε πέντε επίπεδα (πολύ εύκολη, εύκολη, μέτρια, δύσκολη και πολύ δύσκολη). Το πρόγραμμα δεν έχει έναν στάνταρ τρόπο εκπαίδευσης αλλά κάθε φορά, ανάλογα με την συμπεριφορά του μαθητή προσαρμόζει και τον εκπαιδευτικό μηχανισμό.
 
Αξίζει να δεις....

Το Τεστ Προόδου δεν εμφανίζει όλες τις ερωτήσεις από 2 ή 3 ή 4 φορές ανάλογα με το επίπεδο του μαθητή όπως πολλοί νομίζουν . Θα ήταν σαν να λέγαμε διάβασε το βιβλίο 3 φορές ή 4!!! Το βασικό εργαλείο του Testkok.gr είναι ότι δουλεύει συνδυαστικά. Λαμβάνει υπόψιν κάθε φορά το επίπεδο μαθητή, τα λάθη του, το επίπεδο δυσκολίας κάθε ερώτησης ξεχωριστά και την συχνότητα των τεστ που κάνει ο μαθητής. Δύο μαθητές με το ίδιο επίπεδο θα δουν τις ίδιες ερωτήσεις με διαφορετικό αριθμό επαναλήψεων!!! Δεν θα ήταν αστείο να υποθέσουμε πως ένας δύσκολος μαθητής πρέπει να δει την ερώτηση "επικίνδυνη δεξιά στροφή" 4 φορές και μία δύσκολη επίσης 4 φορές???? Μελετώντας τα στατιστικά πολλών μαθητών διαπιστώσαμε πως υπάρχουν ερωτήσεις που κάποιοι μαθητές μπορεί να κάνουν λάθος ακόμα και μετά από 3 συνεχόμενες σωστές απαντήσεις!

Από την άλλη πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η συχνότητα επαναλήψεων!!! Άλλο να δεις την ίδια ερώτηση 4 φορές συνεχόμενα ή μέσα σε 2 μέρες και άλλο την σωστή χρονικά στιγμή κάθε φορά που το πρόγραμμα κρίνει ανάλογα με τις επιδόσεις άλλων μαθητών...

Η τρισδιάστατη απεικόνιση της προόδου του μαθητή μοιάζει με χαρτογράφηση εγκεφάλου ενός αυτοκινήτου! Οι ερωτήσεις είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους κατά κατηγορία και υποκατηγορία και η μία παρασύρει την άλλη. Αν δηλαδή απαντήσεις σωστά σε μία ερώτηση Χ τότε θα δώσεις βαθμούς και στην παρόμοιά της και θα την δεις λιγότερες φορές και αντίστροφα στις λάθος απαντήσεις σου! πχ. Ας υποθέσουμε πως κάποιος μαθητής απαντήσει σωστά στο επικίνδυνη δεξιά στροφή 1 φορά και αμέσως μετά σωστά στο επικ αριστερή στροφή. Έστω ότι πρέπει κάθε μία να την δει 2 φορές! Την επόμενη φορά που θα δει το επικ δεξιά και απαντήσει σωστά θα πάρει βαθμούς και η αριστερή αφού είναι δύο ίδιες απαντήσεις και δεν θα την ξαναδεί.

Το Testkok.gr είναι πραγματικά μία ευφυή εφαρμογή που έχει προσαρμόσει τα επίπεδα των ερωτήσεων με μοναδικό τρόπο μετά από 2,5 εκατ. απαντήσεις μαθητών ταξινομημένες ανά επίπεδο μαθητή. Δηλαδή μία Χ ερώτηση για την εφαρμογή θεωρείται εύκολη για τους προχωρημένους μαθητές και μέτρια για τους δύσκολους ενώ κάποια άλλη εύκολη για τους μεν αλλά πολύ δύσκολη για τους άλλους.... Αυτή είναι η διαφορά που οι μαθητές περνούν με την πρώτη με την ελάχιστη προσπάθεια. Για τον λόγο αυτό τολμούμε και αναγράφουμε το σύνολο των απαντήσεων κάθε μαθητή ώστε να γνωρίζει με πόση δουλειά ετοιμάστηκε!

 

Το Testkok.gr συμπεριφέρεται όπως ο δάσκαλος σου!

Θα διαβάσεις λιγότερο και θα περάσεις με την ΠΡΩΤΗ!!!

Είναι λοιπόν λογικό, αφού θα έχεις δεις όλες τις ερωτήσεις του ΚΟΚ και θα έχεις απαντήσει σωστά όσες φορές χρειάζεται σε κάθε μία, να μην κάνεις κανένα λάθος στις επίσημες εξετάσεις σου! Όσο για τον χρόνο και το διάβασμα που θα χρειαστείς, θα είναι σίγουρα το ελάχιστο δυνατό, αφού κάθε ερώτηση θα τη συναντήσεις μόνο όσες φορές πρέπει!

 

Το σκέφτεσαι…?