ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ

  Το Testkok.gr διαθέτει έξυπνα τεστ (Τεστ Προόδου - Κατηγορίας - Λαθών)

  Πολλοί μαθητές παραπονιούνται στους εκπαιδευτές τους ότι κόβονται ξανά και ξανά ενώ έχουν χρησιμοποιήσει παρόμοια προγράμματα που κυκλοφορούν στο ίντερνετ και τα έχουν τερματίσει! Το αποτέλεσμα είναι να ανοίξουν λογαριασμό και στο τεστκοκ και να δουλέψουν σωστά αλλά από την αρχή! Μετά οι μαθητές καταλαβαίνουν την τεράστια διαφορά αλλά το αποτέλεσμα είναι να έχουν δουλέψει πολύ περισσότερο απ΄ ότι χρειάζεται και να έχουν πληρώσει αρκετά χρήματα στα παράβολα από τις πολλές φορές που έχουν κοπεί με 2 και 3 λάθη! Και εδώ είναι η παγίδα... Κάθε φορά που κόβονται με 2-3 λάθη νομίζουν ότι είναι πολύ κοντά στην επιτυχία ενώ δεν είναι...

Τι είναι αυτό που το κάνει μοναδικό;

  Πολλοί εντυπωσιάζονται με το περιβάλλον διαχείρισης, τα γραφικά, τα animation και τα κείμενα με τις βοήθειες. Ναι είναι εντυπωσιακά και κερδίζουν αμέσως το ενδιαφέρον του χρήστη. Αυτό όμως υπάρχει και σε άλλες εφαρμογές!!! Αυτό που κάνει το testkok.gr μοναδικό είναι οι αλγόριθμοι που έχουμε δημιουργήσει μετά από έρευνα και μελέτη σε πάνω από 1000 μαθητές διαφορετικών επιπέδων. Αυτό που κάνει το testkok.gr να ξεχωρίζει είναι ότι ο μαθητής θα εξασκηθεί πολύ λιγότερο σε σχέση με οποιαδήποτε εφαρμογή. Γιατί; Διότι το πρόγραμμα για κάθε τεστ που παράγει επεξεργάζεται τα δεδομένα του μαθητή. Με βάση τα λάθη του στα τεστ σημάτων που έχει κάνει, την πρόοδό του, πότε έκανε τεστ την τελευταία φορά παράγει και ανάλογα τεστ! Δηλαδή ο μαθητής θα δει την συγκεκριμένη στιγμή τις ερωτήσεις που πρέπει.

Πόσα τεστ σημάτων πρέπει να κάνεις;

  Όσα ακριβώς χρειάζεται και ούτε ένα παραπάνω! Το πρόγραμμα εμφανίζει τις εύκολες ερωτήσεις μόνο μία φορά στον μαθητή… Αν χρειαστεί και κρίνει το πρόγραμμα απαραίτητο τότε κάποιες θα τις δει και δεύτερη φορά. Αυτό θα συμβεί αν ο μαθητής κάνει λίγα τεστ κάθε μέρα ή αν έχει αρκετά λάθη σε αυτές. Τις μέτριες, τις δύσκολες και τις πολύ δύσκολες ερωτήσεις σημάτων του βιβλίου θα τις δει δύο, τρεις και περισσότερες φορές ανάλογα με τις επιδόσεις του. Το πιο σημαντικό είναι ότι όταν απαντήσει σωστά μια δύσκολη ερώτηση του ΚΟΚ ο μαθητής και το πρόγραμμα έχει κρίνει ότι πρέπει να την απαντήσει ακόμα μία ή δύο φορές σωστά τότε αυτή θα εμφανιστεί και πάλι την κατάλληλη στιγμή και όχι στο αμέσως επόμενο τεστ! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είναι τα τεστ παραγωγικά για τον μαθητή στον μέγιστο βαθμό. Δεν υπάρχει καμία εφαρμογή στον κόσμο που να προσαρμόζει τον εκπαιδευτικό μηχανισμό στα μέτρα του μαθητή. Να συμπεριφέρεται δηλαδή σε κάθε μαθητή με μοναδικό τρόπο!

 

Η ανθρώπινη μνήμη έχει μυστικά!Τεστ στα σήματα με σωστή επανάληψη των ερωτήσεων

Σε αυτό που έχουμε δώσει μεγάλη βαρύτητα είναι στην λειτουργία της μνήμης του ανθρώπινου εγκεφάλου. Αν δείτε τις σύγχρονες μεθόδους εκμάθησης ξένων γλωσσών στηρίζονται στην σωστή χρονικά επανάληψη των ασκήσεων. Ας υποθέσουμε πως μια ερώτηση, ο μαθητής χρειάζεται να την δει 4 φορές για να την θυμάται.  Αν το πρόγραμμα εμφανίσει την ερώτηση αυτή δυο φορές την πρώτη μέρα και δυο φορές την αμέσως επόμενη και μάλιστα στην αρχή, πιθανών οι 4 φορές να μην είναι αρκετές, ενώ στην περίπτωση που την ίδια ερώτηση την εμφανίσει το πρόγραμμα μία φορά την πρώτη μέρα, μία φορά την δεύτερη μέρα, μία μετά από 3 μέρες και μία μετά από 5, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ διαφορετικό και ο μαθητής θα την θυμάται για πολύ περισσότερο! Αν πάλι αυτήν την ερώτηση το πρόγραμμα την αφήσει για το τέλος ίσως χρειαστούν και 3 εμφανίσεις μόνο. Άρα, αν έχουμε έναν σωστό μηχανισμό επιλογής των κατάλληλων ερωτήσεων κάθε φορά, το αποτέλεσμα θα είναι, να δει ο μαθητής μόνο όσες φορές χρειάζεται μία ερώτηση και μάλιστα τις ελάχιστες δυνατές.

 

 

Κάτι που δεν ξέρουν ούτε οι εκπαιδευτές!!!

Τεστ σημάτων testdrive | Τυχαία επιλογή ερωτήσεων | Τεστ ΥπουργείουΡωτήσαμε πολλούς εκπαιδευτές πόσα "τυχαία" τεστάκια πιστεύουν ότι πρέπει να κάνουν οι μαθητές προκειμένου να συναντήσουν έστω και μία φορά τις ερωτήσεις! Οι περισσότεροι μας απάντησαν 50 περίπου τεστ! Πόσο μακριά από την πραγματικότητα είναι… Τους είπαμε λοιπόν το εξής απλό..
Κάθε τεστ αποτελείται από 30 ερωτήσεις. Σε κάθε ερώτηση του τεστ π.χ. στην 18 πέφτουν ερωτήσεις συγκεκριμένες σύμφωνα με την δομή του επίσημου τεστ του υπουργείου! Δηλ στην ερώτηση 18 θα βγεί μία τυχαία ερώτηση ανάμεσα από 32 περίπου ερωτήσεις… Το ίδιο συμβαίνει και για την 19, την 20 κλπ. άρα Οι πιθανότητες για να βγει μία συγκεκριμένη ερώτηση είναι 1 στις 30. Αυτό σημαίνει μαθηματικά ότι για να δει κανείς όλες τις ερωτήσεις μία φορά πρέπει να κάνει τουλάχιστο 100 τεστ και πάλι θα υπάρχουν σίγουρα ερωτήσεις που δεν θα εμφανιστούν. Αυτό διότι θα υπάρξουν μερικές που θα βγουν 2 - 3 μπορεί και 4 φορές! Ο μαθητής λοιπόν μετά από 100 ΤΥΧΑΙΑ ΤΕΣΤ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ δηλαδή 3.000 απαντήσεις υπάρχει περίπτωση να κοπεί στις εξετάσεις διότι θα συναντήσει μία ερώτηση που δεν την ξέρει!

Ποιος φταίει;

Ο μαθητής που διάβασε και έκανε 100 τεστ;
Ο δάσκαλος που έκανε όλα τα θεωρητικά μαθήματα;
Η τύχη;
Όχι…  Απλά η μέθοδος που ακολούθησε ο μαθητής. Τα τυχαία τεστ είναι μόνο για να δεις τις επιδόσεις σου και τίποτα άλλο!!!

Κάνε τεστ στα σήματα του ΚΟΚ ανάλογα με το επίπεδό σου

Επίπεδα μαθητών!

Κατά την εγγραφή του ο μαθητής επιλέγει ένα από τα διαθέσιμα επίπεδα μαθητή και βλέπει σε πόσες περίπου σωστές απαντήσεις θα είναι έτοιμος και σε πόσες μέρες! Εκτός δηλαδή από την αυτόματη προσαρμογή του προγράμματος σε κάθε μαθητή, το πρόγραμμα έχει και μία αρχική σταθερή τιμή που αφορά το επίπεδο του μαθητή, το οποίο το ορίζει ο ίδιος ή ο εκπαιδευτής του! Αυτό δεν θα το βρείτε σε κανένα πρόγραμμα στον κόσμο. Ένα τρίτο στοιχείο είναι ότι ο μαθητής συναντά τις εύκολες ερωτήσεις στα πρώτα τεστ και προς το τέλος της εκπαίδευσής του τις πιο δύσκολες ερωτήσεις με αποτέλεσμα να θυμάται καλύτερα αυτές. Αυτά τα στοιχεία είναι που κάνουν το Testkok.gr διαφορετικό και μοναδικό. Αυτά τα στοιχεία είναι που ελαχιστοποιούν τον χρόνο του μαθητή στο να φτάσει στο 100% και να είναι πραγματικά έτοιμος για τις εξετάσεις. Οι μαθητές μας αντιλαμβάνονται και εκείνοι ότι είναι έτοιμοι και ξέρουν ότι έχουν εξασκηθεί όσο χρειάζεται στις ερωτήσεις που πρέπει. Δεν έχουν άγχος και περνούν με την πρώτη!